top
logo

Počítadlo

TOPlist

Knihy z naší nabídky


Úvodní
Manipulace se zbraní - vydání 2022 Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 7
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Jan Komenda   
Středa, 19 Leden 2022 06:39

Manipulace se zbraní 2022V lednu 2022 jsem vydal již 6. upravené a doplněné vydání publikace Manipulace se zbraní při zkoušce odborné způsobilosti pro žadatele o zbrojní průkaz, která je učena pro žadatele o vydání zbrojního průkazu k přípravě k praktické části zkoušky odborné způsobilosti. Brožura objasňuje základní zásady pro bezpečnou manipulaci se zbraněmi v rozsahu požadovaném při zkoušce. Je napsána tak, aby vysvětlila problém v obecné rovině a na typových zbraních (pistoli, malorážce a brokovnici), které jsou při zkouškách odborné způsobilosti používány nejčastěji, objasnila nezbytné praktické dovednosti, které by měl bez problémů ovládat každý žadatel o vydání zbrojního průkazu.

V publikaci je přehledně zachycen celý průběh praktické části zkoušky spolu s názornou obrazovou částí (celkem 53 obrázků). V úvodní části je podrobně analyzováno bezpečnostní desatero pro manipulaci s palnou zbraní. Dále jsou objasněny postupy kontroly zbraně i její rozborky a rovněž činnost na palebné čáře při střelbě, včetně vzorových povelů, individuálně pro každý základní druh palné zbraně používané u zkoušky (pistole, malorážka a brokovnice). V přílohách je uveden oficiální zkušební řád zkoušky a typická pochybení žadatelů podle zkušeností autora z jeho 25leté praxe jako zkušebního komisaře.

Brožura čtenáři poskytuje možnost osvojit si správné návyky pro bezpečnou manipulaci se zbraněmi a současně dává jasnou představu o tom, jak bude zkouška probíhat i jak ji úspěšně absolvovat.

 

 

OBSAH

Předmluva
Úvod
Obecné zásady manipulace se zbraněmi
Zásady manipulace s krátkou kulovou zbraní
Zásady manipulace s malorážkou
Zásady manipulace s brokovnicí
Závěr

Příloha 1 (Nařízení vlády o zkušebním řádu zkoušky)

Příloha 2 (Typické chyby, neznalosti a neschopnosti žadatele při praktické části zkoušky a jejich možné hodnocení komisařem)

 

6. upravené a doplněné vydání 2022, 124 stran A5, doporučená prodejní cena 180,- Kč s DPH.

Brožura je dostupná od ledna 2022 na knižním trhu a i u některých prodejců zbraní.

ISBN 978-80-11-00783-6

Objednávky dobírky pouze e-mailem na:   zbrkni(závin)volny.cz


S přáním úspěchu nejen u zkoušky

Jan Komenda

Aktualizováno Středa, 19 Leden 2022 06:56
 

bottom

Založeno na Joomla!. Designed by: Free Joomla Template, tuvalu domain transfer. Valid XHTML and CSS.